Αντιδράσεις και ερωτήματα για την αθώωση του πατέρα Αντώνιου για την «Κιβωτό» σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα
NewsroomΟμόφωνα αθώος κρίθηκε ο πατέρας Αντώνιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για υπόθεση που αφορούσε καταγγελίες σχετικά με τη μεταχείριση ανηλίκων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα. Η υπόθεση περιλάμβανε καταγγελίες για σωματικές βλάβες σε ανηλίκους, παράνομη κατακράτηση, παράνομη απειλή και βία στο πλαίσιο λειτουργίας των δομών στην Ήπειρο.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Η απαλλακτική κρίση εκδόθηκε μετά από διαδικασία 10 συνεδριάσεων και ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελικής αρχής. Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο αθωώθηκαν επίσης η πρώην διευθύντρια της δομής των Ιωαννίνων και ένας παιδαγωγός.
Αντιδράσεις και ερωτήματα
Την απόφαση ακολούθησαν σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, με τον Πάνο Μουζουράκη να εκφράζει την απορία του για το πώς γίνεται, όπως σημείωσε, ο ίδιος άνθρωπος να καταδικάζεται στην Αθήνα και να αθωώνεται στα Γιάννενα. Παράλληλα, στάθηκε στη διαφοροποίηση της δημοσιότητας που λαμβάνουν οι σχετικές αποφάσεις, γεγονός που προκάλεσε συζήτηση για τη στάση των μέσων ενημέρωσης και την κάλυψη της υπόθεσης.
- «Χάνουμε τα μαθήματά μας για να σας διδάξουμε»: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί
- «Δεν είχαμε λεφτά για κηδεία»: Συνελήφθησαν τα αδέλφια που έθαψαν τη μητέρα τους σε χωράφι - Τι είπαν
- «Είμαι ο Ζάμπι, με λένε "μαύρο"»: Συγκλονιστική μαρτυρία μαθητή από το Πακιστάν για τον ρατσισμό και τα διαλυμένα σχολεία
- Gorila Killer: Ο κατά συρροή δολοφόνος που εμφανιζόταν ως υποψήφιος ενοικιαστής και στραγγάλιζε τα θύματά του