Ελλάδα|27.10.2026 14:30

28η Οκτωβρίου: Κλείνει από τις 08:00 ο σταθμός «Σύνταγμα» - Οι αλλαγές σε Μετρό και Τραμ

Newsroom

Με αλλαγές θα κινηθούν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 το Μετρό και το Τραμ στην Αθήνα, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο.

Το βασικό μέτρο αφορά τον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», ο οποίος θα κλείσει στις 08:00 το πρωί, με τους συρμούς να διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Τι ισχύει για τον σταθμό «Σύνταγμα»

Από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης, ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό θα παραμείνει κλειστός για το επιβατικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου, οι συρμοί θα περνούν κανονικά από τον σταθμό, αλλά δεν θα σταματούν σε αυτόν. Η επαναλειτουργία του αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι αλλαγές στο Τραμ

Τροποποιήσεις προβλέπονται και σε δύο γραμμές του Τραμ, με προσωρινούς τερματικούς σταθμούς.

Η Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» θα έχει προσωρινό τερματικό σταθμό τη στάση «ΦΙΞ» από τις 08:00 το πρωί.

Η Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά» θα έχει προσωρινό τερματικό σταθμό τη στάση «ΣΕΦ» από τις 09:00 το πρωί.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα παραμείνουν σε ισχύ για όσο απαιτηθεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις και να δοθεί δυνατότητα αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

Τι αναμένεται για λεωφορεία και τρόλεϊ

Προσωρινές αλλαγές αναμένονται και σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ σε περιοχές της Αττικής όπου θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις.

Στο διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό δεν έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές ή δρομολόγια τρόλεϊ που θα επηρεαστούν. Οι αλλαγές ενδέχεται να περιλαμβάνουν προσωρινές παρακάμψεις ή διαφοροποιήσεις στις διαδρομές, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Οι επιβάτες που πρόκειται να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας ή σε σημεία όπου θα γίνουν παρελάσεις θα πρέπει να υπολογίσουν επιπλέον χρόνο για τις μετακινήσεις τους και να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πότε θα επανέλθει η κανονική κυκλοφορία

Η κανονική λειτουργία του Μετρό και του Τραμ αναμένεται να αποκατασταθεί μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο.

Μέχρι τότε, οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα γίνονται με τις παραπάνω τροποποιήσεις, με κύρια αλλαγή το κλείσιμο του σταθμού «Σύνταγμα» και τους προσωρινούς τερματικούς σταθμούς στις γραμμές 6 και 7 του Τραμ.

28η Οκτωβρίουειδήσεις τώραμετρόΜετρό Σύνταγμα