Ελλάδα|04.06.2019 16:15

Θεσσαλονίκη: Τούρκος υπήκοος κρατούσε και βίαζε 33χρονη πρόσφυγα από το Ιράκ

Newsroom

Η άτυχη μητέρα των δύο παιδιών αποκάλυψε στους αστυνομικούς του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όσα βίωνε τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Κατόπιν της καταγγελίας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον φερόμενο ως δράστη και αφού εντόπισαν το διαμέρισμα - "φυλακή", τον συνέλαβαν, δίνοντας τέλος στο μαρτύριο της γυναίκας και των παιδιών της.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η πρόσφυγας είχε πληρώσει τον συλληφθέντα, προκειμένου να τη μεταφέρει με τα ανήλικα τέκνα της από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας τον λεγόμενο «δρόμο του Έβρου», έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, όπου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο 34χρονος τους οδήγησε σε διαμέρισμα στη Βόλβη.

Εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της γυναίκας, με απειλές και χρήση βίας, εις βάρος της ίδιας και των παιδιών, προέβαινε κατ' εξακολούθηση σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, ο συλληφθείς κατά την παραμονή τους στη γειτονική χώρα, είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις και εις βάρος του ανήλικου γιου της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του συλληφθέντος περιλαμβάνει τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτης χώρας. 

πρόσφυγαςΘεσσαλονίκηβιασμός