«Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται»
NewsroomΑνακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου και στέλνουν μήνυμα ότι «οι δικαστές και οι εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται», εξέδωσε η Ενωση Δικαστικών και Εισαγγελέων.
Παράλληλα, ζητούν από τις Αρχές τα αυτονόητα κι αναμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας και την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η ανακοίνωση
«Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον. Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται. Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης.»
Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία ανώτατου Εισαγγελικού Λειτουργού η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος:
- Καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών και τονίζει πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους.
- Καλούμε την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών».
- Άμεση Ανάλυση: Η δήλωση Μητσοτάκη αντικατοπτρίζει την αμηχανία μπροστά στο πραγματικό πολιτικό πρόβλημα
- Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται στις 27 Απριλίου - Αναμένεται υποστήριξη της κατηγορίας και από το Ελληνικό Δημόσιο
- Ποια Σελήνη; Αστροναύτης του Artemis έκανε διαστημικό ντους και προκάλεσε πανικό με το κορμί του!
- Αυτή είναι η ερώτηση που ξέρει να απαντήσει μόνο 1 στους 100 Έλληνες! Στέρησε 30.000 ευρώ από παίκτρια