Ελλάδα|05.06.2019 16:23

Κεραυνοί προκαλούν εστίες φωτιάς στη Σιθωνία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Κινητοποίηση και επαγρύπνηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν προκαλέσει οι κεραυνοί που πέφτουν συχνά τις τελευταίες ώρες στη Σιθωνία Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να έχουν ξεσπάσει μικροεστίες φωτιάς στο βουνό Δραγουντέλι, σε πολύ δύσβατες περιοχές. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν άμεσα οι δύο μικροεστίες που ξέσπασαν, η μία πάνω από το Νέο Μαρμαρά και η δεύτερη πάνω από τη Βουρβουρού και να μην καούν περισσότερα από λίγα τετραγωνικά μέτρα πευκοδάσους.

Ωστόσο, όπως είπε στο ethnos.gr ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νέου Μαρμαρά, Γιάννης Ζάκης, στην υπηρεσία υπάρχει τεράστια επαγρύπνηση και αυτή τη στιγμή γίνονται συνεχείς περιπολίες στο βουνό, προκειμένου να εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί άμεσα οποιαδήποτε νέα εστία. Ο φόβος προέρχεται από το δύσβατο του εδάφους, σε συνδυασμό με τις κλιματικές συνθήκες και τη σχετική έλλειψη νερού, σε περίπτωση που ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου οκτώ μήνες, στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, στη Σιθωνία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν περισσότερα από 7.000 στρέμματα κατάφυτου πευκοδάσους.

Σιθωνίαφωτιά