Ελλάδα|13.11.2018 15:04

Αποκάλυψη: Θα έσκαγε η βόμβα στον Ντογιάκο, πρόλαβε η ΕΛΑΣ (vid)

Newsroom

Οπως αποκάλυψε το Open TV, οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά, όμως η έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε το μακελειό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, δεν εξερράγη γιατί τον εξουδετέρωσαν οι αστυνομικοί, που κατάφεραν στο 20λεπτο που έδωσαν προθεσμία οι δράστες, να μεταβούν στο σημείο και να καταφέρουν να βγάλουν έγκαιρα τον πυροκροτητή.

Η έκρηξη, θα ήταν πολύ μεγάλη, καθώς η βόμβα, η οποία πλέον βρίσκεται αυτούσια στα χέρια της αντιτρομοκρατικής κι αυτό αποτελεί «προβάδισμα» για τις Αρχές, ήταν εφοδιασμένη με ένα κιλό πυρίτιδας!

Αρκεί να αναφερθεί ότι ο φάκελος που είχε δοθεί στον Λουκά Παπαδήμο είχε μόλις 30 γραμμάρια πυρίτιδας, οπότε εύκολα γίνεται κατανοητό ότι αν έσκαγε, ολόκληρο το τετράγωνο θα... πήγαινε και θα ερχόταν.

Η βόμβα, η οποία ήταν σωστά συνδεδεμένη, αποτελείτο από ένα κιλό πυρίτιδα από κροτίδες, ένα ρολόι κι έναν πυροκροτητή και ήταν τοποθετημένη μέσα σε χύτρα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά κι αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να μιλάμε για νέα οργάνωση, αν και η κατασκευή της βόμβας «φωτογραφίζει» αναβαθμισμένη ενέργεια των «Πυρήνων της Φωτιάς» της πρώτης γενιάς. Ωστόσο, επειδή οι δράστες δεν πέτυχαν τον στόχο τους, ενδέχεται να μην υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Προβληματίζει δε το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν μηχανάκι, το οποίο οι Αρχές «ξεσκονίζουν» για DNA κι αποτυπώματα. Ακόμη, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, οι δράστες, στο τηλεφώνημα που έκαναν δεν είπαν σε κανέναν τον αριθμό της πολυκατοικίας που έχουν τοποθετήσει την βόμβα, γεγονός που επίσης αποδεικνύει ότι ήθελαν «λαβωμένους».