Ελλάδα|06.06.2019 15:03

Μπουτάρης σε Ζέρβα: Καλορίζικος! Μέσα στον μήνα το νέο σχήμα διοίκησης (vid)

Τίμος Φακαλής

Τα μανίκια σηκώνει από τη Δευτέρα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την πρώτη συνάντηση, περίπου μίας ώρας, που είχε την Πέμπτη στο δημαρχείο με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Η ομάδα του νέου δημάρχου θα εγκατασταθεί σε γραφείο στον ίδιο όροφο με τον Γιάννη Μπουτάρη μέχρι τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να έχει συνεχή ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που «τρέχουν» στον δήμο.

Μέσα στον μήνα το σχήμα του Ζέρβα

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, «πολύ σύντομα θα έχουμε ένα βιώσιμο σχήμα για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον μήνα.  «Tην προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης με την ετυμηγορία τους έδωσαν ένα αποτέλεσμα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα. Ως γνωστόν, η νέα διοίκηση αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά όλο αυτό το διάστημα είναι χρήσιμο να υπάρχει ενημέρωση της καινούργιας διοίκησης από την απερχόμενη. Θεωρώ ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν μένει στο παρελθόν. Η Θεσσαλονίκη, οι Θεσσαλονικείς κοιτάμε μπροστά. Κρατάμε ό,τι καλό έχει γίνει στην πόλη, διορθώνουμε ό,τι δεν καταφέραμε να γίνει καλά και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Θεωρώ ότι βασίζουμε στη λογική της σύνθεσης, της συναίνεσης, ούτως ώστε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια και καμία πρόταση δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης να έχει στο μέλλον μόνο επιτυχίες. Όλο το καλοκαίρι εγώ και οι συνεργάτες μου θα ενημερωνόμαστε ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια και γνώση της επόμενης διοίκησης για όλα τα θέματα του δήμου και συνεργασία με τους υπαλλήλους, για να έχουμε την 1η Σεπτεμβρίου ένα έτοιμο σχήμα που θα δουλέψει για το καλό της Θεσσαλονίκης» είπε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Γιάννης Μπουτάρης: Θα βοηθήσουμε τον Κωνσταντίνο

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης, αφού του ευχήθηκε να είναι καλορίζικος, του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει για να αφήσει και αυτός τη σφραγίδα του στον δήμο.  «Είχαμε μια πολύ φιλική συνάντηση. Ανακοίνωσα στον Κωνσταντίνο ότι ετοιμάζουμε να του παραδώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον δήμο. Η ομάδα του θα εγκατασταθεί σε ένα γραφείο. Θα έχει έναν φάκελο με τις εκκρεμότητες για να μπορέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου να έχουν πλήρη ενημέρωση αυτός και η ομάδα του για το τι συμβαίνει στον δήμο» τόνισε, από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Είπαμε ό,τι έγινε έγινε, είχαμε παλιά διάφορές. Τελείωσε αυτό. Τώρα ο Κωνσταντίνος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε το έργο του. Θα βάλει και αυτός τη σφραγίδα του».

Μετά το τέλος των δηλώσεων, ο κ. Μπουτάρης υπέδειξε στον νέο δήμαρχο το γραφείο, όπου θα εγκατασταθεί για να εργάζεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συνοδευόταν από τρεις επικεφαλής παρατάξεων, τον Μάκη Κυριζίδη, τον Πέτρο Λεκάκη και τον Χάρη Αηδονόπουλο.

Γιάννης ΜπουτάρηςΚωνσταντίνος Ζέρβας