Ελλάδα|06.06.2019 18:45

Καθαρισμός στο Βρυσάκι στο Λαύριο

Newsroom

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στην περιοχή Βρυσάκι στο Λαύριο, στις 5 Ιουνίου, μια πρωτοβουλία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών ΣΥΔΕΣΥΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ο αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Λαυρίου, με τη συμβολή επαγγελματιών δυτών του ομίλου Planet Blue Diving και το ΣΥΔΕΣΥΣ, απομάκρυναν κάθε υλικό που μόλυνε την παραλία και τον βυθό της.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του πολύπειρου Κώστα Θωκταρίδη, χρησιμοποιώντας το σκάφος «ΩΚΕΑΝΙΣ», το οποίο διαθέτει τεχνολογία αιχμής - ρομποτικό υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα - ROV (Remotely Operated Vehicle), και έχει βραχίονα τριών κινήσεων για την περισυλλογή των απορριμμάτων.

Τα απορρίμματα τοποθετήθηκαν σε σακούλες και κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τη φύση τους (πλαστικά, μέταλλα, μπαταρίες κ.ο.κ.).

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής και τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του ΣΥΔΕΣΥΣ.

ΣΥΔΕΣΥΣΛαύριοπεριβάλλον