Ελλάδα|07.06.2019 10:59

Πανελλαδικές εξετάσεις 2019: Το θέμα στα Νέα Ελληνικά

Newsroom

Το ethnos.gr είναι στο πλευρό των υποψηφίων που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και δημοσιεύει θέματα και λύσεις σε συνεργασία με τον πρότυπο εκπαιδευτικό οργανισμό «Ρούλα Μακρή».

Οι υποψήφιοι από τα Γενικά Ενιαία Λύκεια ξεκινούν τις πανελλήνιες με το μάθημα Νέα Ελληνικά. Ειδικότερα, το θέμα της Έκθεσης ήταν Δημοκρατία και νέοι, ένα αναμενόμενο θέμα και από αυτά που μελετούσαν οι μαθητές.  

Δείτε εδώ τη λύση στο μάθημα Νέοελληνική Γλώσσα όπου έδωσαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου

Δείτε εδώ το θέμα των εξετάσεων (αρχείο pdf)

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). 

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Η ώρα έναρξης της εξέτασης των παραπάνω μαθημάτων θα είναι 8:30, με τους υποψηφίους να πρέπει να έχουν προσέλθει στην αίθουσα εξέτασης μέχρι τις 8:00. Η διάρκεια εξέτασης για το κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» (ΕΠΑΛ), που θα είναι τέσσερις ώρες.

πανελλήνιες 2019Πανελλαδικές εξετάσεις 2019