Ελλάδα|07.06.2019 14:20
Θερμαϊκός κόλπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού
NewsroomΑπό λογής σκουπίδια, φύκια, πλανκτόν ακόμα και νεκρά ποντίκια γέμισε ο Θερμαϊκός κόλπος, η επιφάνεια του οποίου τις τελευταίες μέρες παρουσίαζε μια πολύ άσχημη εικόνα για Θεσσαλονικείς και τουρίστες. Με εντολή της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου και με την επίβλεψη του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού κόλπου, δύο ειδικά σκάφη προχώρησαν στον καθαρισμό της επιφάνειάς του.
Η επιχείρηση καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου θα συνεχιστεί και τις επόμενες, ημέρες, μέχρι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη συνέχιση του προγράμματος καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Διαβάστε ακόμη
- «Φουρτούνες» στο Αιγαίο: Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με φόντο τη Ρόδο και το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου
- Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: Συναγερμός για υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης- «Παγώνουν» οι διασώσεις, στους 472 οι νεκροί
- Έλενα Ακρίτα: Ένα ευρύτερο θεσμικό ερώτημα πίσω από την άρνηση της ΝΔ
- Ο Σφαγέας της Βοσνίας πέθανε με τον σταυρό στο χέρι: Η ειρωνεία της μοίρας για τον Σέρβο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς