Ελλάδα|08.06.2019 19:45

Athens Pride - Ζακ Κωστόπουλος: «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» στο Σύνταγμα (pics)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε η παρέλαση του Athens Pride 2019, που πραγματοποιείται για 15η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Η πλατεία Συντάγματος γέμισε από τους συμμετέχοντες, ενώ το κέντρο της πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο «ποτάμι».

Το φετινό Athens Pride με τίτλο «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.

Για δεύτερη φορά η Βουλή θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του φεστιβάλ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30».

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο Athens Pride 2019 αναφέρθηκαν μέσω μηνυμάτων τους από τα social media ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά. 

T
T

H Νέα Δημοκρατία εκπροσωπείται στο Athens Pride από τον γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σταμάτη, μαζί με αναπληρωτές του και στελέχη της γραμματείας, καθώς και από τις υποψήφιες βουλευτές του κόμματος στην Α' Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις...

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί πάρτι – συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελένη Φουρέιρα, η Τάμτα και ο Θοδωρής Μαυρογιώργης. Παρουσιαστής της εκδήλωσης είναι ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς. 

T
Ζακ ΚωστόπουλοςAthens Pride 2019πλατεία Συντάγματος