Ελλάδα|11.06.2019 09:48

Σχιστό: Μπαλάκι οι ευθύνες για το νεκροταφείο και τσακωμός διευθυντή, ταφέα

Newsroom

Ο διευθυντής του νεκροταφείου του Σχιστού, Φίλιππος Κυρίτσης, ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε τις ευθύνες στον ταφέα, στου οποίου το καμαράκι βρέθηκαν οι στοιβαγμένοι αναλλοίωτοι σοροί, ενώ στη συνέχεια, παρενέβη κι ο ίδιος ο υπάλληλος κατηγορώντας τον διευθυντή και γενικά τους επικεφαλής, ότι ρίχνουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους.

«Είχε υποχρέωση ο ταφέας να έχει το μέγιστο μία άταφη σορό ως το απόγευμα κι εν συνεχεία να τη μεταφέρει σε τάφο αδιαλύτων. Εμείς τον εποπτεύουμε. Είναι δική μας ευθύνη» είπε αρχικά ο διευθυντής του νεκροταφείου του Σχιστού και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο κύριος Νίκος, ο ταφέας, στου οποίου το καμαράκι υπήρχαν οι επτά σοροί που αποκάλυψε χθες το Open TV.

«Εμένα θα χρεώσετε για τα αδιάλυτα; Πες στα ίσα» είπε απευθυνόμενος στον κύριο Κυρίτση κι εν συνεχεία μιλώντας στον ρεπόρτερ του καναλιού είπε: «Εγώ τους έλεγα, δεν έχω χώρους, μου έλεγαν βάλ' τα εδώ. Πού να τα βάλω στο κεφάλι μου; Τα χόρτα ήταν μέχρι εκεί πάνω, δεν υπήρχε χώρος. Ο κ. διευθυντής λέει ότι εγώ φταίω. Όταν κάνω την εκταφή και λέω ότι δεν έχω χώρο, εγώ φταίω;»

«Πόσους είχες μέσα; Δεν είχες επτά σωρούς;» τον ρώτησε ο διευθυντής για να απαντήσει ο ταφέας: «Και οι άλλοι είχαν τέσσερις».

«Όπως παρατηρήσατε, δεν είπα εγώ ότι φταίει ο συγκεκριμένος ταφέας.  Δεν ευσταθεί ότι δεν του δώσαμε χώρο» είπε ο κύριος Κυρίτσης, τονίζοντας στη συνέχεια, ότι λόγω χρεών και κατασχέσεων στο νεκροταφείο, δεν υπάρχουν κονδύλια για να γίνει σωστά η δουλειά. Κληθείς να απαντήσει αν έχει απευθυνθεί στους αρμοδίους δημάρχους, δεν έδωσε σαφή απάντηση...

Σε κάθε περίπτωση, κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί... χθες κι έτσι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, θα συνεχίσει -δυστυχώς- να απασχολεί την κοινή γνώμη...

νεκροταφείοΣχιστό