Φλώρινα: Ο Νίβες το ελαφάκι βρήκε καταφύγιο στον «Αρκτούρο»
NewsroomΈνα ελαφάκι που βρέθηκε μόνο του και έσωσε κτηνοτρόφος από σκυλιά που το είχαν περικυκλώσει περιέθαλψε ο «Αρκτούρος», με στόχο την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον σε λίγους μήνες.
Η οργάνωση ενημερώθηκε αρχικά από το Δασαρχείο Φλώρινας ότι στο Νυμφαίο είχε βρεθεί ένα μικρό ελάφι. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η ομάδα Άμεσης Επέμβασης, η οποία παρέλαβε το ζώο και το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του κτηνιατρείου. Το ελαφάκι, αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 5-6 εβδομάδων, που πρόωρα και για άγνωστη αιτία χωρίστηκε από τη μητέρα του.
Ο Νίβες (όνομα βλαχικής προέλευσης που σημαίνει χιόνι και είναι τμήμα της παλιάς ονομασίας του Νυμφαίου, που λεγόταν Νέβεσκα) θα παραμείνει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου».
- Μπορούν οι ΗΠΑ να κατασχέσουν το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν; Η επικίνδυνη επιχείρηση
- Από την αρχή η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο στα Τέμπη - Δεκτή η αίτηση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου
- Επιστήμονες ανακάλυψαν αρχαίο πολυβόλο στην Πομπηία - Τα εντυπωσιακά ευρήματα
- Οργή στην Ινδία: Φωτογράφος έβαψε ελέφαντα ροζ για... κάδρο - Πέθανε λίγο μετά το ζώο