Ελλάδα|13.06.2019 16:48

Ζέρβας: Με πρότυπο τη Λα Μποκουερία της Βαρκελώνης θα αναβαθμιστεί το Καπάνι

Newsroom

Με πρότυπο την αγορά Λα Μποκουερία της Βαρκελώνης, η οποία βρίσκεται στη φημισμένη περιοχή Ράμπλας της ισπανικής μεγαλούπολης, θα αναβαθμιστεί το Καπάνι από τη νέα δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο νέος δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Η αγορά Λα Μποκουερία αποτελεί ένα κομψοτέχνημα στη Βαρκελώνη και έχει μετεξελιχθεί σε πόλο έλξης τουριστών για την πόλη. Με πρότυπο αυτήν στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε το Καπάνι, το οποίο αποτελεί μια αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η πόλη μας τη χρειάζεται. Το Καπάνι παρουσιάζει προβλήματα, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα και θα κάνουμε, όλα όσα πρέπει, για να τα αντιμετωπίσουμε και να αναβαθμιστεί η αγορά», τονίζει ο κ. Ζέρβας.

Η τοποθέτηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης έγινε με αφορμή την επιστολή της απερχόμενης διοίκησης του δήμου στον πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Χρόνη Πολυχρονίου, στην οποία αναλύει τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει για την αναβάθμιση της αγοράς Καπάνι και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει για την υγιεινή εργαζομένων και καταναλωτών καθώς και για τη λειτουργικότητά της.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, δαπεδοστρώσεις, κατασκευή στεγάστρων, ανακατασκευή των δημοτικών τουαλετών, εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων, ενίσχυση του φωτισμού, μέτρα για αποτελεσματική φύλαξη του χώρου και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ είχε απειλήσει ότι θα μπει λουκέτο στην αγορά Καπάνι, αν δεν υπάρξει ανασύστασή της μετά τις εκλογές, επειδή δεν τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

ΚαπάνιΚωνσταντίνος Ζέρβας