Ελλάδα|12.06.2019 14:46

Θεσσαλονίκη: Τρομοκράτες οι δύο μεταμφιεσμένοι ληστές του ΑΧΕΠΑ (vid)

Newsroom

Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ. Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν τα χρήματα από το ΑΤΜ και, κινούμενοι εντός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να γνώριζαν τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του νοσοκομείου, καθώς σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας από το προσωπικό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες παρίστανε τον γιατρό και φορούσε ιατρική ποδιά, ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή. Οι Αρχές γνώριζαν ότι τα δύο άτομα είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη ληστεία. Αστυνομικοί από την Αθήνα, και συγκεκριμένα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, παρακολουθούσαν τη δράση των δυο ατόμων και τους συνέλαβαν αμέσως μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής.

Όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Αναστάσιος Σπανός, η μία από τις δύο κασετίνες με τα μετρητά έπεσε στο έδαφος κατά την προσπάθεια διαφυγής των δραστών με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα χρήματα.

Με... άρωμα τρομοκρατίας

Ο ένας από τους δύο είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», προχώρησε δύο φορές σε απεργία πείνας μετά την ολοκλήρωση του 18μηνου και τελικά δεν καταδικάστηκε για την τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, είχε δραπετεύσει και είχε συλληφθεί αργότερα στην περιοχή της Σπάρτης. Τελικά καταδικάστηκε γιατί είχε συλληφθεί άλλη φορά στη Νέα Σμύρνη και στην κατοχή του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο σε σακ βουαγιάζ, που είχε πάνω του.

Ο δεύτερος, είναι ένας από τους ληστές με τα μαύρα, είχε καταδικαστεί και μάλιστα σε μία ληστεία, είχε τραυματιστεί, όταν είχε γίνει συμπλοκή με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας. Έρευνες διεξάγονται τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα και οι Αρχές αναφέρουν ότι έχουν αρκετά στοιχεία εις βάρος τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες, που παρακολουθούνταν από την ΕΛ.ΑΣ., να σχεδίαζαν σειρά ληστειών για να χρηματοδοτήσουν μία νέα ένοπλη οργάνωση.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Open TV

Πυρήνες της φωτιάςνοσοκομείο ΑΧΕΠΑτρομοκράτεςληστεία