Ελλάδα|13.11.2018 23:13

Μητέρα Γ. Μακαρούνα στο Open: «Ζωή μου δίνει η εγγονή μου» (vid)

Newsroom

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου από το θλιβερό πρωινό της βιβλικής καταστροφής στη Μάνδρα Αττικής με τους 24 νεκρούς. Ανάμεσά τους ήταν και ο 36χρονος, Γιώργος Μακαρούνας, πατέρας ενός 4χρονου παιδιού, ο οποίος βρήκε το θάνατο, όταν βγαίνοντας από το φορτηγό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 
Ένα χρόνο μετά, η μητέρα του, η οποία έχει και την επιμέλεια του παιδιού του, μιλά στην κάμερα του OPEN TV και στον Δημήτρη Φρέσκο.  

«Είχαμε μια ελπίδα ότι ο γιος μας θα έρθει αλλά το παιδί μας δεν έχει έρθει», λέει η μητέρα του οδηγού φορτηγού με δάκρυα στα μάτια. «Κάθε μέρα που περνά είναι το ίδιο και χειρότερη. Κάνω κουράγιο για τη μικρή, την εγγονούλα μου. Δεν ξέρω πόσο θα το παλέψω».

Ο γιος της, τής μιλούσε μέχρι την τελευταία στιγμή. Πρόλαβε να της πει μόνο τρεις λέξεις: «Μητέρα, φοβάμαι. Πνιγόμαστε». Γι' αυτό και εκείνη λέει για το χαμό του παιδιού της, «στην αρχή δεν θες να το πιστέψεις. Δεν μπορεί, θα γυρίσει, όμως το παιδί μου δεν γυρίζει», σημειώνει. Και αναφερόμενη στην εγγονή της λέει ότι κανείς δεν βοηθά: «Ποιος δίνει σημασία για το παιδί; Ενδιαφέρθηκε κανείς για το παιδί; Άστο»... «Έρχεται η εγγονή μου και μου δίνει ζωή. Όταν φεύγει, πάλι τα ίδια, κάνω κουράγιο γι' αυτό». 

Το παράπονό της είναι ότι ξέχασαν όλοι. Και γι' αυτό ένα χρόνο μετά τη βιβλική καταστροφή, εκείνη ζητά από την Πολιτεία ενδιαφέρον... 

Μάνδρανεκροί