Ελλάδα|22.10.2018 13:17

Διεθνής συνάντηση δικηγόρων για την ειρήνη και τη Δημοκρατία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Για τη διεθνή συνάντηση δικηγόρων και δικηγορικών συλλόγων από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στην Ορεστιάδα, ενημέρωσε την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, κλιμάκιο της ομάδας «Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια». Η εκδήλωση στην Ορεστιάδα θα έχει τίτλο «Κράτος Δικαίου και Σύγχρονη Δικηγορία».

Στόχος της ομάδας είναι η εμπέδωση και προώθηση κλίματος συνεργασίας στο χώρο της Δικαιοσύνης στα Βαλκάνια. Η αρχή γίνεται με δικηγόρους από τις τρεις χώρες, αλλά σχεδιάζεται η ομάδα να επεκταθεί και στα δυτικά Βαλκάνια. 

Το κλιμάκιο της ομάδας ενημέρωσε την κ. Νοτοπούλου και για προηγούμενες δράσεις της, όπως, για παράδειγμα, την επικοινωνία με νομικούς της Αδριανούπολης για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνταν για μήνες σε φυλακή της πόλης.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους στόχους και στις προσπάθειες της ομάδας.

Κατερίνα Νοτοπούλουδικηγόροι