Ελλάδα|13.06.2019 10:52

Δίκη Γιακουμάκη: Μάρτυρας «καίει» την παρέα των Κρητικών

Newsroom

Ενταση, διαξιφισµοί, καταθέσεις που «καίνε» την παρέα των Κρητικών, αλλά και µια λιποθυµία, σηµάδεψαν τη χθεσινή µέρα της δίκης των εννέα κατηγορουµένων για την υπόθεση του αδικοχαµένου σπουδαστή της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουµάκη. Μια κοπέλα που σπούδαζε µαζί του και κατέθεσε ως µάρτυρας στο δικαστήριο ήταν αποκαλυπτική για τη συµπεριφορά των κατηγορούµενων, επιβεβαιώνοντας τα κρούσµατα µπούλινγκ εναντίον του 20χρονου Βαγγέλη, σε αντίθεση µε προηγούµενους µάρτυρες που επικαλέστηκαν... αµνησία, αναιρώντας µέχρι και τις δικές τους αρχικές µαρτυρίες.

Η µάρτυρας, που βρίσκεται σε προχωρηµένη εγκυµοσύνη, αισθάνθηκε αδιαθεσία προς το τέλος της κατάθεσής της, την ώρα που δεχόταν πιεστικές ερωτήσεις από τους συνήγορους των κατηγορούµενων, και µεταφέρθηκε µε ασθενοφόρο στο νοσοκοµείο, µε αποτέλεσµα τη διακοπή της δίκης, που θα συνεχιστεί σήµερα. Η κοπέλα περιέγραψε στο δικαστήριο συγκεκριµένο περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης µάρτυρας, µε τον Βαγγέλη Γιακουµάκη να πέφτει θύµα βίας από συµφοιτητές του που τον έφτυναν και τον χτυπούσαν. Μάλιστα, µίλησε για απειλητική επίθεση που δέχτηκε και η ίδια από έναν Κρητικό ο οποίος κρατούσε µαχαίρι.

Οταν κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση της σχολής, όπως είπε, η µοναδική της αντίδραση ήταν µια παρότρυνση την επόµενη µέρα προς τους σπουδαστές να µην έχουν µαχαίρια µέσα στα δωµάτια της εστίας. Η µάρτυρας χαρακτήρισε τον αδικοχαµένο Βαγγέλη ήσυχο και κλειστό παιδί που ποτέ δεν προκαλούσε προβλήµατα και ήθελε την ηρεµία του.

Μετά την ένταση που προκλήθηκε προς το τέλος της διαδικασίας, τη λιποθυµία της κοπέλας και τη µεταφορά της στο νοσοκοµείο, συνήγοροι των κατηγορούµενων ζήτησαν να συνεχιστεί η κατάθεσή της, µε την πρόεδρο του δικαστηρίου, ωστόσο, να απαντά αρνητικά, θεωρώντας την κατάθεση περαιωµένη.

Γραπτή κατάθεση

Στην ίδια κατεύθυνση, απαντώντας στο αίτηµα, ο εισαγγελέας της έδρας παρέπεµψε στη γραπτή κατάθεση της µάρτυρος, η οποία είναι γνωστή στους διαδίκους από την αρχή, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουµάκη, ∆ηµήτρης Μπούκας, επισήµανε πως διατρέχει κίνδυνο η κύηση της κοπέλας. «Υπερτερεί η ζωή ενός ανθρώπου που έρχεται στη ζωή σε λίγο. ∆εν υπάρχει κενό στη νοµοθεσία. Ο νόµος προβλέπει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αναγιγνώσκεται η κατάθεση του µάρτυρα. Ο,τι ήταν να αποδειχτεί αποδείχτηκε».

Οι εννέα κατηγορούµενοι που δεν δίνουν το «παρών» στην ακροαµατική διαδικασία αντιµετωπίζουν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωµατικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθµό πληµµελήµατος. Αντίθετα, παρόντες είναι οι γονείς του 20χρονου σπουδαστή, οι οποίοι µε παρεµβάσεις τους ζητούν να ακουστεί η αλήθεια για τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην απώλεια του παιδιού τους

υπόθεση ΓιακουμάκηΒαγγέλης Γιακουμάκης