Φωτογραφίες με τα τάματα που έκλεψε ο 56χρονος Ρουμάνος από τη Μονή Ιβήρων
NewsroomΕπέστρεψαν τα τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, που «βούτηξε» προχθές από την Μονή Ιβήρων, στο Άγιον Όρος ένας 56χρονος Ρουμάνος… προσκυνητής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 12 προς 13 Ιουνίου 2019, ο 56χρονος προσκυνητής παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και αφαίρεσε αντικείμενα τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας
Από την πρώτη στιγμή οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν αρχικά να εντοπιστούν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 56χρονος σε περιοχή του Αγίου Όρους και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.
Ο Ρουμάνος, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
- Η νέα κόντρα του Δένδια με τον Μητσοτάκη, η αναβολή της μομφής που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ και το διάβημα της Αθήνας με την «άδεια» του Νετανιάχου
- Ζει και βασιλεύει το φακελάκι στο ΕΣΥ παρά το ιδιωτικό έργο των γιατρών – Γιατί δεν μειώθηκε
- Η στρατηγική του Μαξίμου απέναντι στα νέα κόμματα- Πως διαβάζουν το νέο σκηνικό στην κυβέρνηση
- ΗΠΑ - Ιράν: Η ώρα της διπλωματίας σε έναν πόλεμο αντοχών