Ελλάδα|15.06.2019 22:09

Βασίλης Παλαιοκώστας: Ένας δραπέτης επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ (vid)

Newsroom

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο βιβλίο του ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο διευθυντή φυλακών Κορυδαλλού όπου εκεί εξέτισε μεγάλο μέρος της ποινής του. Παράλληλα παρουσιάζει τον εαυτό του ως Ρομπέν των φτωχών και είναι ιδιαίτερα αναλυτικός στο θέμα της απαγωγής του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, σύμφωνα με τον ANT1. 

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας κρατούσε στα χέρια του για 13 μέρες τον βιομήχανο, σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στη Θεσσαλονίκη. «Εσύ μπορεί να είσαι ο Μυλωνάς του αλουμινίου αλλά εμείς είμαστε οι Βαρδινογιάννηδες στις απαγωγές» Αυτές ήταν μερικές από τις πρώτες κουβέντες του κακοποιού στον βιομήχανο.

Ακόμη στο βιβλίο του αναφέρει ότι μία απαγωγή προέδρου βιομηχάνων εκτός από το χρηματικό όφελος θα είχε και σημειολογική αξία. Παράλληλα παρουσιάζεται ως «Ρομπέν των φτωχών» και υποστηρίζει ότι πάντα είχαν κατά νου το υπόβαθρο τους στόχου τους. Όπως λέει έπαιρνε με τους συνεργάτες του τις λίστες από τα επιμελητήρια, μελετούσαν τους ισολογισμούς των εταιρειών για να ξέρουν πόσα χρήματα θα διεκδικήσουν χωρίς παζάρια. Παράλληλα λέει ότι ποτέ δεν θα πείραζαν γυναίκες και παιδιά.

Παράλληλα ο Βασίλης Παλαιοκώστας αναφέρεται και στις μέρες που πέρασε στις φυλακές Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι ο κακοποιός έχει επικηρυχθεί με 1 εκατ. ευρώ.

Βασίλης Παλαιοκώσταςαπαγωγή