Ελλάδα|16.06.2019 13:07

Αίγιο: Υγειονομική βόμβα από τα σκουπίδια - Χτυπούν εργαζόμενους στην καθαριότητα (vid)

Newsroom

Οι εκλογές ήρθαν, οι εκλογές έφυγαν, όμως τα σκουπίδια παρέμειναν στο Αίγιο. Η ευρύτερη περιοχή της αχαϊκής πόλης, έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα με τους υπεύθυνους να σφυρίζουν αδιάφορα, τους πολίτες -δικαιολογημένα- να αγανακτούν και εργαζόμενους της καθαριότητας να πληρώνουν τη... νύφη.

Ο δικηγορικός σύλλογος, ο εμπορικός σύλλογος, τοπικές συλλογικότητες και μεμονωμένοι κάτοικοι καυτηριάζουν το γεγονός και ζητούν άμεση παρέμβαση του δήμου, της περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης. Όπως αναφέρει το aigialeia24, μία κάτοικος της περιοχής της Καλλιθέας Αιγίου, συγκεκριμένο σημείο της περιοχής έχει μετατραπεί σε μίνι – σκουπιδότοπο, αφού καθημερινά συμπολίτες από άλλες γειτονιές καταφτάνουν με τα οχήματά τους ή τα δίκυκλα και πετούν τα σκουπίδια τους!

Εκτός από τον τοπικό Τύπο, το θέμα ανέδειξε και το «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV, με τα πλάνα από την περιοχή να καταμαρτυρούν τον υγειονομικό εφιάλτη που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Αιγίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου τονίζει πως παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια, που έχουν γεμίσει τους δρόμους, τις πλατείες, τους κοινόχρηστους χώρους, τις όχθες των ποταμών και τις παραλίες.  Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμα εντονότερο το επόμενο διάστημα, μιας και ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί με την άφιξη των καλοκαιρινών εκδρομέων.

Το αποκορύφωμα όλων ήταν το γεγονός ότι μια υπάλληλος του δήμου που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας, δέχτηκε επίθεση από πολίτη, που διαμαρτυρόταν για την κατάσταση με τα σκουπίδια. Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων: «Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, συνάδελφος οδοκαθαρίστρια, μέλος του Συλλόγου μας που εργαζόταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Αίγιο, δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από «αγανακτισμένο» πολίτη ο οποίος την εξύβριζε χυδαία για αρκετή ώρα, όταν δε, η συνάδελφος του απεύθυνε το λόγο ρωτώντας τον γιατί την βρίζει, ο «αγανακτισμένος» πολίτης της επιτέθηκε πιάνοντας την από το λαιμό με σαφή σκοπό να της προκαλέσει ασφυξία. Για όλα τα ανωτέρω έχει γνώση και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα...»

χωματερήΑίγιοσκουπίδια