Λαγοκέφαλος: Φόβος και τρόμος ο τοξικός εισβολέας του Αιγαίου
NewsroomΑναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια στο μυϊκό σύστημα, ακόμα και θάνατος... Αυτά μπορεί να πάθει κάποιος αν καταναλώσει λαγοκέφαλο.
«Είναι εύκολα διακριτό ψάρι, και για ερασιτέχνη ψαρά και για λουόμενο. Είναι στενόμακρο, σαν τορπίλη, και έχει τρία τεράστια δόντια, σαν του λαγού» λέει στο Open TV ο ιχθυοπώλης Στρατής Μπουρνούς.
Από την πλευρά της, η Αναστασία Μηλιού, διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», λέει χαρακτηριστικά. «Αν δεν το πειράξεις, δεν σε πειράζει. Δεν παίζουμε με τα θαλάσσια είδη, δεν είναι λούνα παρκ. Εχουν έρθει για να μείνουν τα ψάρια-εισβολείς στις ελληνικές θάλασσες...».
Χθες μόνο εντοπίστηκαν λαγοκέφαλοι σε Κάρπαθο και Κρήτη, με τους λουόμενους να παίζουν με τα ψάρια, χωρίς να γνωρίζουν την επικινδυνότητά τους.
Εξάλλου, έχει εκδοθεί και σχετική οδηγία από το ΕΛΚΕΘΕ για το πώς θα πρέπει να προφυλαχθούν οι λουόμενοι.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open TV
- Moltbook: Ποιο είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για AI bots που... σχεδιάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας
- Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ θεάσεων η «Μεγάλη Χίμαιρα» – Η ζωή και ο θάνατος ενώνονται μέσα από το πάθος
- Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»
- Βιολάντα: Οι φόβοι νέας έκρηξης, τα 7 μοιραία λάθη και η πρόσφατη κρατική επιχορήγηση