Ελλάδα|18.06.2019 15:23

Κακοκαιρία στην Αθήνα: Χαλάζι και κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Κέντρο (vid)

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία  σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κέντρο της Αθήνας όπου καταγράφεται ισχυρή χαλαζόπτωση, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. 

Χαλάζι έπεσε, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο Ψυχικό αλλά και σε άλλα βόρεια προάστια ενώ σε αρκετούς δρόμους υπάρχει μποτιλιάριοσμα. Στο μετρό Νομισματοκοπείο παρατηρείται πτώση υδάτων από την οροφή, ενώ έχουν πλημμυρίσει και οι γύρω δρόμοι. 

Όπως αναφέρει η πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια) και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.  

Τα φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως τοπικά χαλάζι μέτριου μεγέθους), τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Β. Ελλάδα, όπου θα διατηρήσουν τον έντονο χαρακτήρα τους.  

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. 

κακοκαιρίακαιρός