Ελλάδα|19.06.2019 15:44

Καιρός: Χαλάζι στα νότια προάστια - Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο

Newsroom

Καιρός: Σε εξέλιξη είναι έντονη κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Αττική όπου παρατηρείται χαλαζόπτωση αλλά και δρόμοι - ποτάμια στο κέντρο της Αθήνας. Τα φαινόμενα είναι έντονα στα νότια προάστια, ενώ χαλάζι έπεσε και στο Παγκράτι και το Χαλάνδρι. 

Πιο συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα από το καλοκαιρινό μπουρίνι καταγράφονται αυτή την ώρα στην βορειοανατολικη Αττική.

Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει χειμμάρους στην λεωφόρο Μεσογείων με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τον Χολαργό μέχρι τον σταυρό της Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 60 κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια στον Γέρακα, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προβλέψει την κακοκαιρία, κάνοντας λόγο για ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Μέχρι και το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα - Πού θα χτυπήσουν

Καταιγίδες αναμένονται και σήμερα στην περιοχή της Αττικής, με τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Η αναλυτική πρόγνωση στο OPEN TV

χαλάζικακοκαιρίακαιρός