Ελλάδα|19.06.2019 22:27

Λιμενικός καταγγέλλει: Το ΣτΕ με διώχνει από το Σώμα για δύο αθλήματα

Newsroom

Εκτός Λιμενικού Σώματος θα βρεθεί έπειτα από οκτώ χρόνια η υπαξιωματικός, Μαριλίζα Σηφάκη, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως κακώς είχε ενταχθεί εξαρχής, καθώς είχε κοπεί σε δύο αθλητικές δοκιμασίες. Η λιμενικός μιλά στον ΑΝΤ1 γι' αυτή την απόφαση, που ανατρέπει τη ζωή της. 

Η ίδια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πάλευε με τα κύματα σε καθημερινές περιπολίες στην Κάλυμνο. Ως κυβερνήτης περιπολικού σκάφους του Λιμενικού έχει αντιμετωπίσει την προκλητικότητα των Τούρκων συναδέλφων της. Έχει εμπλακεί σε επεισόδια με Τούρκους ψαράδες. Ήταν παρούσα στον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού πέρυσι στην Κάλυμνο. Τώρα, όμως, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε πως κακώς είχε μπει εξαρχής στο Σώμα. Ο λόγος; Πριν από οκτώ χρόνια δεν είχε περάσει δύο αθλητικές δοκιμασίες. «Η διαφορά στα αθλήματα κρίνει ότι εγώ δεν ήμουν κατάλληλη για να μπω στο Λιμενικό Σώμα», αναφέρει η ίδια στον ΑΝΤ1. 

Η Μαριλίζα Σηφάκη πριν από τέσσερις μήνες απέκτησε ένα παιδί. Είχε ζητήσει μετάθεση για το Ρέθυμνο, από όπου και κατάγεται, αλλά ενώ βρίσκεται σε άδεια ανατροφής τέκνου λόγω μονογονεϊκής οικογένειας, πρέπει τώρα να παραδώσει την υπηρεσιακή της ταυτότητα. Η υπαξιωματικός του Λιμενικού είχε προσφύγει στο δικαστήριο και είχε δικαιωθεί. Έδωσε εξετάσεις με όρια και τα κατάφερε. Τώρα, όμως, το ΣτΕ αποφάσισε διαφορετικά. «Ελπίζω να ανακληθεί η απόφαση του ΣτΕ. Όνειρό μου ήταν το Λιμενικό», λέει και ελπίζει να δικαιωθεί.

Λιμενικό ΣώμαΣυμβούλιο της Επικρατείαςλιμενικός