Ελλάδα|20.06.2019 16:14

Χαλκιδική: Μετά το «Macedoniaisgreek» μήνυμα με πέτρες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

Μετά το beach bar «Summer SunShine» στη  Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής που έβαλε ως κωδικό του ασύρματου δικτύου το συνθηματικό «Macedoniaisgreek» άγνωστοι σχημάτισαν με πέτρες σε λόφο στην Όλυνθο στη Σιθωνία Χαλκιδικής τη φράση: «Προδότες πολιτικοί της Μακεδονίας» αντιδρώντας στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Πρόκειται για ένα μήνυμα το οποίο μπορούν να δουν χιλιάδες τουρίστες από τα Βαλκάνια οι οποίοι διασχίζουν αυτές τις μέρες τους δρόμους της Χαλκιδικής περνώντας μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών. Το γεγονός δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος. 

«Μόλις πριν λίγο, οδηγώντας στη Σιθωνία, είδα στο ύψος της Ολύνθου, το τεράστιο αυτό σύνθημα «γραμμένο» με μεγάλες λευκές πέτρες πάνω σε μια τούμπα, δίπλα στο δρόμο. Είναι ένα κήρυγμα μίσους και διχασμού που βρίσκεται μπροστά στα μάτια χιλιάδων ταξιδευτών με την ανοχή ...ποιων άραγε; Θα παραμείνει άραγε εκεί;», αναρωτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος. 

Συμφωνία ΠρέσπεςΣιθωνία Χαλκιδικής