Ελλάδα|14.11.2018 17:34

Στο στρατοδικείο ο γόνος εύπορης οικογένειας για τη δολοφονία του μπάτλερ

Βασίλης Παπαναστασούλης

Στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο γόνος εύπορης οικογένειας ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 25χρονου μπάτλερ, υπηκόου Σρι Λάνκα, που εργαζόταν στην έπαυλη του, το 2013. 

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου  επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη  την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, έκρινε ότι η υπόθεση είναι στη δικαιοδοσία  της στρατιωτικής  Δικαιοσύνης επειδή ο κατηγορούμενος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία όταν τελέστηκε το έγκλημα. 

Νωρίτερα είχε αρνηθεί την κατηγορία. Με βούλευµα του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεµη ψυχική κατάσταση».

Η υπόθεση

Σύµφωνα µε το βούλευµα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου 2013, ο 28χρονος (τότε) κατηγορούµενος, στο πολυτελές σπίτι του, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φέρεται ότι στραγγάλισε τον 25χρονο οικιακό βοηθό.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαµβάνεται στη δικογραφία, το θύµα απεβίωσε λόγω κατάγµατος σε οστό του λαιµού. Από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο (16-17 Φεβρουαρίου 2013), όλο το υπηρετικό προσωπικό και τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειας του κατηγορουµένου απουσίαζαν. Στο σπίτι βρίσκονταν µόνο το θύµα και ο κατηγορούµενος, ο οποίος τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Ο 33χρονος σήµερα κατηγορούµενος αρνείται τα πάντα, αλλά, σύµφωνα µε το βούλευµα, πέφτει σε αντιφάσεις. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το έγκληµα χαρακτηρίζεται ως σεξουαλικό και λόγω των κακώσεων που βρέθηκαν σε επίµαχα σηµεία στο σώµα του θύµατος.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ποινικολόγος δρ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, σε σχετικό υπόµνηµα που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για µεθοδευµένη τοποθέτηση του θύµατος στην πισίνα. «Το θύµα βρέθηκε πράγµατι προσεκτικά τοποθετηµένο στην πισίνα της οικίας, ώστε το χλώριο που εµπεριέχεται στο νερό της να αλλοιώσει και καταστρέψει οποιοδήποτε ξένο γενετικό υλικό θα µπορούσε να βρεθεί στα χέρια, στον λαιµό και το πρόσωπο του θύµατος, µεθόδευση που καταδεικνύει την επιµέλεια του δράστη να µην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του».

δολοφονία μπάτλερ