Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Λαγονήσι
NewsroomΥπό έλεγχο τέθηκε -λίγο μετά τις 15:00- η φωτιά που ξέσπασε στο Λαγονήσι και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.
Η φωτιά που ξέσπασε στις 12:30 ανάμεσα στο Λαγονήσι και τα Καλύβια επεκτάθηκε σε χαμηλή βλάστηση και πεύκα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έπνεαν άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Υπό το φόβο για τα χειρότερα δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν 10 σπίτια, τα οποία βρίσκονταν κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, αν και η πυροσβεστική σε tweet δήλωνε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικίες.
Στη μάχη με τις φλόγες «έπεσαν» 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο καθώς και υδροφόρα οχήματα του δήμου Σαρωνικού και ύστερα από 2,5 ώρες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικής είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα στην φωτιά και τα σπίτια, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωσή της. Αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο για το φόβο αναζωπυρώσεων.
Για προληπτικούς λόγους νωρίτερα η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.
Νωρίτερα, πάντως, φαίνεται ότι έγινε μια προσαγωγή ενός ατόμου για τη φωτιά.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων