Εκλογές Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Πρώτη η παράταξη του Εξαδάκτυλου
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΗ ίδια παράταξη, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο που είχε εκλεγεί και στις προηγούμενες εκλογές, έκοψε και πάλι πρώτη το νήμα των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).
Οι εκλογές επαναλήφθηκαν το Σάββατο 22 Ιουνίου, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
Μάλιστα οι δύο μεγαλύτεροι ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που εκπροσωπούν το μεγαλύτερο μέρος των γιατρών της χώρας, προσέφυγαν στο ΣτΕ.
Οι νέες εκλογές πάντως ανέδειξαν και πάλι πρώτη δύναμη την παράταξη ΔΗΚΙ ΕΝΟΣΥ, παρότι κάποιοι γαλάζιοι συνδικαλιστές αποσχίστηκαν και δημιούργησαν άλλο ψηφοδέλτιο.
Να σημειωθεί ότι στις επαναληπτικές εκλογές ψήφισαν 345 εκλέκτορες, κατεγράφησαν 2 λευκά και κανένα άκυρο.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΠΙΣ έχουν ως εξής:
ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ 164 ψήφοι -7 έδρες
Ενωτική-ΔΗΚΙ 62 ψήφοι- 3 έδρες
Μέτωπο 38 ψήφοι -2 έδρες
ΔΗΠΑΚ 25 ψήφοι -1 έδρα
ΑΠΚΙ 27 ψήφοι -1 έδρα
Ενωτικό Κίνημα 14 ψήφοι – 1 έδρα
Αγωνιστικό Κίνημα 12 ψήφοι- 0 έδρες.
- Το Ισραήλ λέει πως «κέρδισε» τον πόλεμο με το Ιράν αλλά δεν σταματά: Τα σχέδια 3 εβδομάδων
- «Η διοίκηση της Βιολάντα έστειλε τις γυναίκες στην απανθράκωση» - Το ξέσπασμα του γιου της Σταυρούλας Μπουκουβάλα
- Τα 18 γαϊδουράκια «κομάντο» που σταματούν φωτιές: Η ξεχωριστή ιστορία των «Burritos Bomberos»
- Έκανε για πλάκα τεστ DNA και ανακάλυψε τη συγκλονιστική αλήθεια για τη μητέρα της - «Δεν έπρεπε να είχε συμβεί»