Ελλάδα|24.06.2019 16:10

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται τα πάντα ο «συνοδηγός» του Ρουπακιά

Newsroom

Με αντιφάσεις και νέα «κενά» μνήμης αντιμετώπισε τις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τη δολοφονία Φύσσα ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Μάλιστα, ο ισχυρισμός του πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα εκνεύρισε τη Μάγδα Φύσσα, που βρίσκεται στην αίθουσα σε κάθε συνεδρίαση εδώ και τέσσερα χρόνια, η οποία με το τέλος της απολογίας του, και ενώ είχε διακόψει το δικαστήριο, είπε: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες, ρε; Θα σου φέρω 10 που θα πουν ότι τον ήξερες...».

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, ενώ στη συνέχεια υπήρξε συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, υποστήριξε πως δεν αληθεύουν όσα έχει πει ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου μουσικού, αλλά ούτε όσα κατέθεσε ο Γιάννης Άγγος, δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τον Παύλο Φύσσα.

«Δεν ήξερα για καμία συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, γιατί το βράδυ είχα πάει μόνος να πετάξω "τρικάκια" της Χρυσής Αυγής, που μου είχε δώσει ο Ρουπακιάς. Είχα ξεχάσει το κινητό μου πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του Ρουπακιά και έτσι βρέθηκε στο ντουλαπάκι του οχήματος» υποστήριξε στην απολογία του ο Καζαντζόγλου.

Όταν ερωτήθηκε για το πού βρισκόταν εκείνο το βράδυ, και αφού του επισημάνθηκε ότι ο Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Γιάννης Άγγος στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα είπε ότι ο Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια Κοράλλι, έπεσε σε αντιφάσεις.

Κατηγορούμενος: Πήρα τηλέφωνο τον Πατέλη.

Εισαγγελέας: Σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγορούμενος: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε πάρ' τα».

Εισαγγελέας: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά κάτι τέτοιο δεν λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του. Εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγορούμενος: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισαγγελέας: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισαγγελέας: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα.

Κατηγορούμενος: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι αυτό με την άσπρη φόρμα.

Εισαγγελέας: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει

Κατηγορούμενος: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ.

Εισαγγελέας: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κ.λπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως διά μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρόεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγορούμενος: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις, και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φορούσα εκείνο το βράδυ φορούσα εκείνη τη φόρμα... Συγγνώμη, αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο, εμένα δεν με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος.

Εισαγγελέας: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγορούμενος: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισαγγελέας: Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν είχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα την δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια.

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου στη συνέχεια της απολογίας του επιχείρησε να «ακυρώσει» και τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων, τους οποίους χαρακτήρισε προβληματικούς. Σε επισήμανση μιας παρέδρου ότι ο προστατευόμενος Γ’ και ένας μάρτυρας ακόμη λένε ότι ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του με αναφορές και στο όνομα του Καζαντζόγλου, ο τελευταίος απάντησε: 

«Ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόπουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει».

Πάρεδρος: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ό,τι έκανε;

Κατηγορούμενος: Ήταν με την οικογένειά του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μια κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Πάρεδρος: Ναι, αλλά δεν ήταν εκεί.

Πήγε... και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγορούμενος: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε, τι να πω;

«Σατανική σύμπτωση» και «προβοκάτσια» αναφέρει ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Μετά τη διακοπή του δικαστηρίου ξεκίνησε η απολογία του Ελπιδοφόρου Καλαρίτη, που φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και ότι βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. «Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι. Στο τηλέφωνο μιλούσαμε για άσχετα πράγματα. Ήταν  σατανική σύμπτωση αυτές οι κλήσεις» είπε ο κατηγορούμενος, με το δικαστήριο να διακόπτει τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο.

δίκη Χρυσής ΑυγήςΠαύλος ΦύσσαςΓιώργος Ρουπακιάς