Ελλάδα|25.06.2019 13:53

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού μεταξύ κρατουμένων

Newsroom

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρατούμενοι έσπασαν πόρτες στη Β' και την Ε' Πτέρυγα και συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Το συμβάν ξεκίνησε από την Ε' Πτέρυγα, όπου αλλοδαποί προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο της πόρτας, πιθανώς για να αποδράσουν. Στον Κορυδαλλό βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και, αφού πήραν την εντολή του εισαγγελέα, επενέβησαν.

Τα ΜΑΤ μπήκαν στις πτέρυγες την ώρα που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν αποχωρήσει από τους συγκεκριμένους χώρους και κατάφεραν να επαναφέρουν την τάξη, αφού προηγουμένως η διοίκηση δεν είχε καταφέρει να ηρεμήσει την κατάσταση χωρίς τις μονάδες αποκατάστασης της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει κατάληψη διοικητηρίου, ούτε τραυματίες. Η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη από την πρώτη στιγμή και η ένταση βαίνει προς εκτόνωση.

To υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού - Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».

κρατούμενοιΜΑΤφυλακές Κορυδαλλού