Ελλάδα|25.06.2019 13:24

Παγκόσμια διάκριση για τη Νομική Αθηνών - Έφτασε στον τελικό Εικονικής Δίκης

Newsroom

Νέα επιτυχία για τη Νομική Αθηνών στον πρόσφατο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition». Η ομάδα της σχολής έφθασε στον τελικό του πρώτου παγκόσμιου διαγωνισμού φοιτητικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που οργάνωσε στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης το Ολλανδικό Ινστιτούτο για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η ελληνική ομάδα διαγωνίσθηκε στους προκριματικούς γύρους με το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), το Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο της Γένοβας (Ιταλία) και το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Γερμανία). Μάλιστα, συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από την πλευρά του εναγομένου, πέρασε στον μεγάλο τελικό, όπου αντιμετώπισε για δεύτερη φορά την ομάδα της Ολλανδίας. Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε ζητήματα εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων και διατήρησης ζώντων πόρων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) δύο παράκτιων κρατών.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα όπως η αλιεία, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Κατερίνα Σταθακάρου (2ο έτος) και Δημήτρη Πανούσο (2ο έτος), καθώς και από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Ελένη Γερασούδη, η οποία πήρε το δεύτερο Βραβείο για τον Καλύτερο Ομιλητή, και Κωνσταντίνο Δεληγιάννη-Βίρβο.

διεθνής διαγωνισμόςΝομική σχολήΑΟΖ