Ελλάδα|26.06.2019 14:27

Εξοπλιστικά: Απαλλαγή για Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Σμπώκο και Κάντα ζήτησε ο εισαγγελέας

Σοφία Σπίγγου

Απαλλαγή για τους 4 κατηγορούμενους της υπόθεσης που αφορούσε στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι δεν αναδείχθηκαν στο δικαστήριο πράξεις που να στοιχειοθετούν την ενοχή των κατηγορουμένων και ζήτησε την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του συνεργάτη του στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου καθώς του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Σημειώνεται, ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν -κατά περίσταση- τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό. Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

εξοπλιστικάΑντισταθμιστικά Ωφελήματα