Ελλάδα|26.06.2019 15:14

Φυλακές Κορυδαλλού: «Οπλοστάσιο» τα κελιά των κρατουμένων (vid)

Newsroom

Μεγάλη ένταση επικράτησε στις φυλακές Κορυδαλλού την Τρίτη, καθώς κρατούμενοι έσπασαν πόρτες στη Β' και την Ε' Πτέρυγα και συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Το συμβάν -μετά τη συμπλοκή δύο κρατουμένων- ξεκίνησε από την Ε' Πτέρυγα, όπου αλλοδαποί προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο της πόρτας, πιθανώς για να αποδράσουν. Στον Κορυδαλλό βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και, αφού πήραν την εντολή του εισαγγελέα, επενέβησαν.

Αμέσως μετά, ολόκληρο οπλοστάσιο από αυτοσχέδια φονικά όπλα ανακάλυψε η Αστυνομία στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τις άγριες συμπλοκές. Φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα όπλα δόθηκαν στη δημοσιότητα εντείνοντας τα αναπάντητα ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Το ρεπορτάζ του OPEN TV, το οποίο μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, κατέγραψε αυτοσχέδια μαχαίρια, αιχμηρές λάμες, κομμάτια από σίδερο, τα οποία είναι μερικά από τα φονικά όπλα που εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσα στα κελιά των κρατουμένων που συμμετείχαν στις άγρις συμπλοκές το μεσημέρι της Τρίτης. Η έρευνα ήταν πολύωρη και τα ευρήματα σοκάρουν.

Στη Β’ Πτέρυγα κατασχέθηκαν είκοσι αυτοσχέδια μαχαίρια, λάμες, αυτοσχέδια ρόπαλα.

Στην Ε’ Πτέρυγα, οκτώ μαχαίρια και δεκάδες κινητά τηλέφωνα.

φυλακές Κορυδαλλού