Ελλάδα|27.06.2019 17:27

Ρόδος: Καταζητούμενος της Interpol διέφυγε με θαλαμηγό

Newsroom

Καταζητούμενος της Interpol φέρεται να διέφυγε από τη Ρόδο με θαλαμηγό που έφερε σημαία Τουρκίας, στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατική». 

Πιο αναλυτικά, η θαλαμηγός «Sea Lion», έδεσε στο λιμάνι της Ρόδου την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Ναυτικός πράκτορας κατέφθασε στο σκάφος για να τακτοποιήσεις τις νόμιμες εκκρεμότητες άφιξης ενός πλοίου με σημαία τρίτης χώρας και να ελέγξει τα ταξιδιωτικά έγραφα (διαβατήρια) των επιβαινόντων και του πληρώματος. Στη διάρκεια του ελέγχου, ωστόσο, ο καπετάνιος της θαλαμηγού έβαλε μπροστά τις μηχανές, έλυσε τα σχοινιά από την πρύμνη και άρχισε να απομακρύνεται με ταχύτητα από το λιμάνι. 

Μετά από λίγα λεπτά, άρχισε η καταδίωξη της θαλαμηγού από πλωτό σκάφος του Λιμενικού. Παρά τη μεγάλη ταχύτητα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος της Ρόδου, η θαλαμηγός κατάφερε να εισέλθει σε τουρκικά ύδατα και να διαφύγει.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων των επιβαινόντων σήμανε «καμπανάκι», καθώς διαπιστώθηκε ότι ο ένας εξ αυτών καταζητείτο από την Interpol. Για την υπόθεση διενεργεί έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και η Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Πηγή: Δημοκρατική Ρόδου

ΡόδοςInterpol