Ελλάδα|15.11.2018 12:13

Βίντεο: Ένας χρόνος από την τραγωδία στη Μάνδρα

Newsroom

Η κακοκαιρία με την ισχυρή βροχόπτωση που έπληττε την Αττική και ιδιαίτερα το όρος Πατέρα θα κατέληγε σε έναν θανατηφόρο χείμαρρο με προορισμό τη Μάνδρα. Στα λασπωμένα νερά του θα έχαναν τη ζωή τους 24 άνθρωποι και θα ισοπεδώνονταν τα 2/3 της πόλης. 

Δύο ρέματα, δύο ανοιχτές απειλές για περισσότερο από 20 χρόνια στην περιοχή. Το ρέμα «Σούρες» και το ρέμα της «Αγίας Αικατερίνης» ήταν γνωστά για τον κίνδυνο που ελλόχευαν στους ιθύνοντες, ωστόσο τίποτα δεν είχε γίνει πριν από τις φονικές πλημμύρες για τη διευθέτησή τους. Το 2016 εγκρίθηκε η μελέτη για την τακτοποίηση των ρεμάτων, όμως τίποτα δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί, αφού ήρθε ο Νοέμβρης του 2017. 

Παρά τα γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου, έναν χρόνο μετά, ελάχιστα έχουν γίνει για τη θωράκιση της περιοχής από τις βροχοπτώσεις, παρόλο που η Μάνδρα πλημμύρισε ξανά στις 26 Ιουνίου του 2018. Τα έργα που ξεκίνησαν τον Αύγουστο, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τουλάχιστον 8 μήνες από τώρα και έως τότε οι κάτοικοι παραμένουν εκτεθειμένοι στην επόμενη μεγάλη βροχόπτωση και σε πιθανές πλημμύρες. 

νεκροίπλημμύρεςΜάνδρα