Ελλάδα|15.11.2018 12:39

Μετεγγραφές για όλους τους φοιτητές που προέρχονται από πυρόπληκτες οικογένειες

Newsroom

Η απόφαση τροποποιεί την προηγούμενη και περιλαμβάνει πλέον όλους τους φοιτητές με μόνιμη κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές, και όχι μόνον τέκνα των οποίων η μόνιμη πρώτη κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη ή η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, όπως έλεγε η προηγούμενη.

Οι αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής υποβάλλονται σε επιτροπή και σε προθεσμία που θα ανακοινώσει το υπουργείο μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Δήλωση Ε1 του γονέα στην οποία φαίνεται το τέκνο ως προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου του τέκνου αν κάνει αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας.
  • Εάν ο δικαιούχος επικαλείται καταστροφή επιχείρησης γονέα απαιτείται επιπλέον υπεύθυνη δήλωση ότι η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς καθώς και βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ από την οποία να προκύπτει η έδρα της επιχείρησης. Εντός έξι μηνών από την κατάθεση της αίτησης ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει στο ΑΕΙ υποδοχής και σχετική βεβαίωση του οικείου δήμου από την οποία να αποδεικνύεται ότι η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς αλλιώς χάνει το χορηγηθέν δικαίωμα.
  • Εάν ο δικαιούχος επικαλείται θάνατο γονέα απαιτείται επιπλέον ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα, από την οποία να προκύπτει τόπος, ημερομηνία και αιτία θανάτου.
  • Βεβαίωση εγγραφής στο Τμήμα Προέλευσης.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ' αριθμ. 129851/Ζ1/30-7-2018 (ΦΕΚ 3194 Β')  κοινή υπουργική απόφαση.

πυρόπληκτοιΜάτι