Ελλάδα|30.06.2019 15:31

Σιθωνία Χαλκιδικής: Ο άνθρωπος που κάνει με... κανό delivery σε σκάφη (vid)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Delivery με… κανό κάνει τα τελευταία δύο χρόνια ένας νεαρός επιχειρηματίας στο Πόρτο Κουφό, το νότιο άκρο της Σιθωνίας Χαλκιδικής, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες του, που προσεγγίζουν την περιοχή με τα σκάφη τους, καταμαράν, ιστιοφόρα και άλλων τύπων. Πρόκειται για τον Θόδωρο Ζαφειράκο, ο οποίος με τους γονείς του διατηρεί το οικογενειακό εστιατόριο «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, ίσως το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Πριν από δύο χρόνια έχασα από δυστύχημα με μηχανή έναν κολλητό μου, ενώ ένας άλλος φίλος μου ταλαιπωρείται ακόμα με κέντρα αποκατάστασης.  Έτσι, αποφάσισα ότι πλέον δε θέλω να έχω σχέση με μηχανές, διότι είναι πολύ επικίνδυνες, μια και στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία για τη χρήση τους. Έψαχνα τρόπο να βρω έναν ακίνδυνο, έναν εναλλακτικό τρόπο για delivery. Έτσι σκέφθηκα τη λύση του κανό, μια και βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, σε απόσταση μόλις δέκα μέτρων από τη θάλασσα», λέει στο ethnos.gr ο κ. Ζαφειράκος.

Ιδιοκτήτες και επιβάτες σκαφών, που αράζουν εντός του λιμανιού του Πόρτο Κουφό, παραγγέλνουν, ό,τι επιθυμούν από τον κατάλογο της «Μπουκαδούρας». Ο Θόδωρος Ζαφειράκος βάζει τα πακέτα σε μία εσοχή του μονοθέσιου κανό του, πιάνει το κουπί και προσεγγίζει τα σκάφη, ο αριθμός των οποίων δεν είναι μικρός στο βαθύ λιμάνι του Πόρτο Κουφό. «Έτυχε να κάνω και εφτά δρομολόγια την ημέρα, για να δώσω παραγγελίες σε σκάφη. Παλαιότερα είχαμε κι ένα τριθέσιο κανό, αλλά, δυστυχώς, μας το έκλεψαν. Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση για την παράδοση της παραγγελίας με το κανό. Η υλοποίηση της ιδέας έχει να κάνει και με τη λίγη… τρέλα που κουβαλάμε», τονίζει ο κ. Ζαφειράκος.  

deliveryΠόρτο Κουφόκανό