Ελλάδα|02.07.2019 13:45

Έρχεται καύσωνας και αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός δροσιάς!

Newsroom

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, σχεδόν όλα τα περιοδικά, οι εφημερίδες, καθώς φυσικά και τα διάφορα Web sites, δημιουργούσαν «οδηγούς». Οδηγό του καταναλωτή, οδηγό φορολογούμενου, οδηγό για smartphone κ.ο.κ.

Ειδικά στην τεχνολογία και ιδιαίτερα στα καταναλωτικά προϊόντα όμως, πάντοτε υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα. Ο… «οδηγός» δεν ήταν και τόσο οδηγός, αφού συνήθως απευθύνονταν σε όσους ήδη γνώριζαν αρκετά πράγματα για το αντικείμενο. Περισσότερο δηλαδή κάποιος μπορούσε να επιβεβαιώσει μία σκέψη ή μία επιλογή του, παρά πραγματικά να μάθει τι παίζει και να πράξει αναλόγως. Πάντοτε λοιπόν ένοιωθα πως υπάρχει η ανάγκη για έναν απλό, γρήγορο, εύπεπτο οδηγό για «όλους εμάς», που ούτε γνωρίζουμε, ούτε θέλουμε να μάθουμε σε βάθος το πως και το γιατί μίας συσκευής.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου, όταν τις προάλλες «έπεσα» (λέγε με Google), πάνω σε έναν ολόφρεσκο και… δροσερό (θα καταλάβετε τι εννοώ) οδηγό, από τα καταστήματα Public. Τα Public λοιπόν, έχουν δημιουργήσει, τον πρώτο online οδηγό για κλιματιστικά, που κάνει κάτι εξαιρετικά απλό και ταυτόχρονα πολύ δύσκολο! Λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, με ελάχιστο μπλα-μπλα και με εξαιρετική παρουσίαση. Δεν χρειάζεται να είστε ψυκτικός ή ηλεκτρολόγος για να καταλάβετε τι παίζει, όλες οι βασικές έννοιες (BTU, απώλειες, inverter κ.λπ.), είναι όμορφα «ζυγισμένες και στοιχισμένες» στη θέση τους, επιλέγοντάς σας να κατανοήσετε σε πολύ λίγο χρόνο, τι πρέπει να προσέξετε κατά την αναζήτηση νέου κλιματιστικού.

Μάλιστα, ο οδηγός προχωράει και ένα βήμα παραπάνω, ενσωματώνοντας και έναν wizard επιλογής κλιματιστικού. Για όσους δεν θυμούνται, wizard είναι μία μίνι εφαρμογή που με απλές και γρήγορες ερωτήσεις, συγκεντρώνει τις πληροφορίες που απαιτούνται ώστε να σε οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα. Έτσι, δεν χρειάζεται να ψάξεις ή να μάθεις πολύπλοκες έννοιες και τεχνικά χαρακτηριστικά. Απαντάς σε 4 πολύ απλές ερωτήσεις (μέγεθος χώρου, όροφος, πιθανές απώλειες και έξυπνες λειτουργίες), και αμέσως έχεις μπροστά σου όλα τα κλιματιστικά της αγοράς που σου ταιριάζουν… γάντι! Τόσο απλά.

Απ’ ότι μαθαίνω (και είναι άλλωστε εμφανές και από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία), τα Public εισέρχονται με αυτόν τον τρόπο στις λευκές συσκευές, και καινοτομούν δίνοντας το κάτι παραπάνω στον καταναλωτή ώστε να μπορέσει να επιλέξει, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια αυτό που του ταιριάζει.

Μάλιστα, για τις online αγορές αυτών των κλιματιστικών, τα Public προσφέρουν δωρεάν παράδοση αλλά και εγγύηση τιμής ώστε να είστε βέβαιοι ότι έχετε κάνει την τέλεια επιλογή!

καύσωναςPublic