Ελλάδα|15.11.2018 19:51

Κατάσχεση 38 τόνων «μαϊμού» προϊόντων σε οκτώ μήνες

Τίμος Φακαλής

Τριάντα οχτώ τόνους μαϊμού προϊόντων έχουν κατασχέσει οι Αρχές το πρώτο οκτάμηνο του 2018 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το παρεμπόριο που έγινε την Πέμπτη (15/11) στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και φορείς που εμπλέκονται στο ζήτημα του παρεμπορίου. 

Όπως έγινε γνωστό, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί  πάνω από 8.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μετά και τη σύσταση εκατοντάδων κλιμακίων ελέγχου και την ενεργοποίηση του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου και Εποπτείας Αγοράς. «Οι έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 200%», τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης. 

Ο κ. Αυλωνίτης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, τόνισε ότι «μπήκαν οι βάσεις για την εξειδίκευση του στρατηγικού σχεδιασμού που υπάρχει σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την καταπολέμηση του παρεμπορίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Καταγράφηκαν προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υποδομών, οι οποίες χρήζουν αναβάθμισης αλλά και βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου. Ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι ο συντονισμός, γι' αυτό έχουμε αναπτύξει και το Συντονιστικό Κέντρο για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στη Γενική Γραμματεία». Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί κοινή απόφαση της Περιφέρειας και του υπουργείου για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ τους.

προϊόντα