Ελλάδα|02.07.2019 16:03

Καιρός: Έρχεται καύσωνας με θερμοκρασίες μέχρι και 41 βαθμούς

Newsroom

Ισχυρό κύμα θερμών αερίων μαζών αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας το επόμενο 48ωρο, ανεβάζοντας τον υδράργυρο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ακόμη και στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, πρόκειται για το ίδιο θερμό κύμα που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετές ημέρες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης όπου και σημειώθηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ, με τα θερμόμετρα να δείχνουν ακόμη και 45 βαθμούς κελσίου και το χειρότερο από όλα συνοδεία αυξημένων τιμών σχετικής υγρασίας όπου και οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων δυσφορίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσουμε αντίστοιχες καταστάσεις, αφού η παραμονή αυτών των θερμών αερίων μαζών σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη απ’ ό,τι συνηθίζεται, έχει ήδη οδηγήσει στην τροποποίηση αυτών, ενώ και η αλληλεπίδρασή τους με ηπειρωτικές εκτάσεις τις κάνει πιο ξηρές και άρα οι δείκτες δυσφορίας θα είναι αρκετά χαμηλοί.

Παρακάτω, επισημαίνουμε περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασιακές τιμές.

ΤΡΙΚΑΛΑ 40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 40

ΛΕΣΒΟΣ 39

ΛΑΡΙΣΑ 39

ΣΕΡΡΕΣ 39

ΕΛΕΥΣΙΝΑ 39

Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 38

ΑΘΗΝΑ 38

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 38

ΑΓΡΙΝΙΟ 38

ΑΡΤΑ 37

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 37

ΑΡΓΟΣ 37

ΣΠΑΡΤΗ 36

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 36

Υποχώρηση αυτού του ισχυρού θερμού κύματος αναμένεται μέσα στην Παρασκευή και από τα βόρεια, ημέρα όπου θα κάνει την εμφάνισή της και η αστάθεια στα βόρεια της χώρας μας οπότε και απαιτείται προσοχή στην εκδήλωση καταιγίδων. 

καύσωναςκαιρός