Ελλάδα|02.07.2019 17:51

Άρειος Πάγος: Πλήρης η δικαίωση για την καθαρίστρια από τον Βόλο

Newsroom

Αθώα έκρινε ο Άρειος Πάγος την καθαρίστρια από το Βόλο, η οποία είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά. 

Η Πλήρης Ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την 3/2019 απόφασή της, προχώρησε στην αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Λάρισας, που είχε καταδικάσει σε κάθειρξη δέκα ετών την καθαρίστρια από τον Βόλο. Σύμφωνα με το epoli.gr, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε αποδεκτή την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης στα δυο βασικά ζητήματα που αυτή ήγειρε:

– Πρώτον, ότι δεν υπάρχει απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η απάτη διαπράχτηκε άπαξ, όταν η καθαρίστρια κατέθεσε το παραποιημένο απολυτήριο (διόρθωση το Ε’ Δημοτικού σε ΣΤ’ Δημοτικού). Δεν διέπραττε απάτη η καθαρίστρια κάθε φορά που πήγαινε και εισέπραττε το μισθό της, απεφάνθη ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας ότι το Πενταμελές της Λάρισας έκανε «εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή των ουσιαστικών διατάξεων».

Δεύτερον, ότι δεν υπάρχει ζημιά του Δημοσίου, διότι οι μισθοί που εισέπραξε η καθαρίστρια ισοσταθμίζονται από την παροχή της εργασίας της. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το Πενταμελές της Λάρισας «παραβίασε εκ πλαγίου την εφαρμοσθείσα ουσιαστική ποινική διάταξη».

Στο πρώτο σκέλος η απόφαση της Ολομέλειας ήταν ομόφωνη, ενώ στη δεύτερη υπήρξε μειοψηφία 12 αρεοπαγιτών (σε σύνολο 39 μελών της Ολομέλειας).

ΒόλοςκαθαρίστριαΆρειος Πάγος