Ελλάδα|02.07.2019 18:17

Εισήγαγαν 83 κιλά ηρωίνης από την Τουρκία - Τους έπιασαν στην Ελλάδα

Newsroom

Κύκλωμα που εισήγαγε από την Τουρκία μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη χώρα μας αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. 

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών για μεγάλη ποσότητας ηρωίνης που εισήχθη στην Ελλάδα από την Τουρκία, αποκαλύφθηκε, σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η δράση εγκληματικής της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης.

Κατασχέθηκαν 83 κιλά ηρωίνης

Στο πλαίσιο της έρευνας, έπειτα από εξακριβώσεις χώρων και στοιχείων ατόμων, εντοπίστηκαν τα μέλη της, καθώς και ο χώρος που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα ναρκωτικά.

Σε αστυνομική επιχείρηση, το απόγευμα της Δευτέρας στα Πατήσια, με τη συνδρομή και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 47 και 49 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μια 25χρονη Ελληνίδα ως συνεργός τους.

Παράλληλα, κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε 35 χάρτινα κουτιά υποδημάτων, εντός των οποίων υπήρχαν 56 πλαστικές συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων και σε 56 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων.

Η αξία της ηρωίνης που κατασχέθηκε ξεπερνά τα 1.650.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν ακόμα χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται την Τρίτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τουρκίακύκλωμααστυνομίαηρωίνη