Ελλάδα|15.11.2018 17:54

Καρτέλ κοκαΐνης: «Ήταν κακάο», υποστηρίζει ο γιος της αστρολόγου

Σοφία Σπίγγου

Την Δευτέρα θα βρεθούν ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ με τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι 3 κατηγορούμενοι με την προθεσμία που έλαβαν σήμερα, θα εμφανιστούν για απολογία την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος της γνωστής αστρολόγου, που βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι συμμετείχε στη διακίνηση ναρκωτικών. «Συνεργαζόμουν με έναν έμπορο αυτοκινήτων και ταξίδεψα στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο μιας δουλειάς για μεταφορά κακάο. Όταν συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της εταιρείας με την οποία θα έκλεινα τη δουλειά, μου ζήτησαν να τους κάνω μια χάρη. Μου ζήτησαν να δω και να φωτογραφίσω ένα σκάφος και στη συνέχεια να παραδώσω τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στη Ελλάδα και να του υποδείξω κάποιον σκίπερ» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, υπογραμμίζοντας ότι τον πίεζαν να βρει δικηγόρο και να τους φτιάξει ελληνικά χαρτιά.

Αφού γύρισε στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, άρχισε να υποψιάζεται ότι το σκάφος δεν προοριζόταν για μεταφορά κακάο, αλλά μάλλον για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και άρχισε να απομακρύνεται από αυτούς, κάτι που -όπως λέει- του το επεσήμανε και ο συγκατηγορούμενός του έμπορος αυτοκινήτων, λέγοντάς του ότι αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα. «Άρχισα να δέχομαι απειλές από τους ανθρώπους στο Εκουαδόρ, αλλά δεν είχα ποτέ οικονομικές συναλλαγές μαζί τους, ούτε είδα ποτέ ναρκωτικά εκεί».

Από την άλλη πλευρά, τόσο ο έμπορος αυτοκινήτων, όσο και ο Αλβανός συγκατηγορούμενός του φέρονται να επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον των αστυνομικών. Σημειώνεται, ότι ο έμπορος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, όπως δήλωσε κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια, ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου.

κύκλωμα ναρκωτικώνναρκωτικάδίκη