Ελλάδα|16.11.2018 15:00

Τον... ποντικό των Εξαρχείων έπιασε η ΕΛΑΣ

Ευλαμπία Ρέβη

Επ' αυτοφώρω συνέλαβε η αστυνομία έναν 22χρονο, τα ξημερώματα της Τετάρτης, 14 Νοεμβρίου, την ώρα που είχε μπει σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και επιχειρούσε να διαρρήξει ένα δικηγορικό γραφείο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 22χρονος φέρεται νωρίτερα (το ίδιο βράδυ) να είχε διαρρήξει ένα υπόγειο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία, ο 22χρονος μαζί με έναν συνεργό του, ο οποίος τώρα βρίσκεται στη φυλακή, έκαναν ληστείες στα Εξάρχεια. 

Πώς δρούσαν 

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, οι δράστες έμπαιναν σε κατοικίες από ανασφάλιστα παράθυρα. Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι ήταν στα σπίτια τους, τον ακινητοποιούσαν και στη συνέχεια άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο έβρισκαν. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια αδίστακτη ομάδα, η οποία βασάνιζε τα θύματά της. Χαρακτηριστικό της αγριότητας τους ήταν το γεγονός ότι έδεναν με μονωτική ταινία και κουκούλωναν τα θύματά τους.

Μάλιστα, σε μία από τις διαρρήξεις, οι δράστες φέρονται να έδεσαν έναν άντρα μέσα στο σπίτι του στα Εξάρχεια, από τον οποίο άρπαξαν τουλάχιστον 4.000 ευρώ και σε δεύτερη περίπτωση θύμα τους έπεσε ένα ηλικιωμένος στην ίδια περιοχή, τον οποίο βασάνισαν για να του πάρουν 200 ευρώ κι ένα ρολόι μεγάλης αξίας. 

«Αμετανόητος», σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί και πριν από περίπου ενάμιση μήνα για τη συμμετοχή σε συμμορία ληστών. Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει δύο διαρρήξεις και δύο ληστείες στα Εξάρχεια. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος συνεργού του ήδη έγκλειστου στη φυλακή. 

σύλληψηαστυνομίαΕξάρχεια