Ελλάδα|04.07.2019 13:34

Σύλληψη φερόμενου ηγετικού στελέχους ακροδεξιάς οργάνωσης

Newsroom

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας προχώρησαν στη σύλληψη του 48χρονου, ο οποίος διέμενε στο Χαλάνδρι σε πολυτελή κατοικία μαζί με τη γυναίκα του. Βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για εμπρησμό, φθορές ξένης περιουσίας και απειλές κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης και για οπλοφορία.

Η ακροδεξιά οργάνωση την οποία κατηγορείται ότι διηύθυνε έκανε την εμφάνισή της το 2017, όταν με τηλεφώνημα στο iefimerida.gr είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο οποίος, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Η «Κρυπτεία», μεταξύ άλλων, είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση στην Αφγανική Κοινότητα τον Μάρτιο του 2018 και σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018, ενώ, όπως αναφέρει το Vice, είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό σε οίκημα αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου. Η ρατσιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών-εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου 2018, αλλά και για τη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.

ρατσιστέςακροδεξιάΚρυπτεία