Ελλάδα|04.07.2019 19:24

Το βίντεο του Ρουβίκωνα με την επίθεση στην Athens Voice

Newsroom

Το βίντεο με την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice έδωσε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας. Τα μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν το μεσημέρι σε νέα επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα μελών του Ρουβίκωνα έκανε νέο «ντου» στις εγκαταστάσεις της Athens Voice και τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά». Δέκα άτομα ανέβηκαν στα γραφεία της εφημερίδας και προκάλεσαν φθορές ενώ στο σημείο υπάρχει και ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα περίπου 10 άτομα που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στην εφημερίδα, κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαφανίστηκαν, όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο που δημοσιεύει ο Ρουβίκωνας

Στο σημείο έφτασε και περιπολικό. Αξίζει να τονιστεί ότι τα γραφεία της Athens Voice είχαν γίνει στόχος επίθεσης και το βράδυ της 1ης Ιουλίου. Οι δράστες τότε είχαν βανδαλίσει την είσοδο των γραφείων της εφημερίδας. Είχαν γράψει συνθήματα με σπρέι και είχαν πετάξει τρικάκια που έγραφαν: «Για κάθε δημοσίευμα γεμάτο ρατσισμό απέναντί σας θα έχετε τον φεμινισμό» και «Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκ@@α στην Athens Voice και κάθε ρατσιστή».

Μάλιστα, τα μέλη του Ρουβίκωνα, αφού δημοσίευσαν το βίντεο από την επίθεση, ανέφεραν και τους λόγους που επιτέθηκαν στην εφημερίδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θα ανεχτούμε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να κιβδηλώνει το θάνατο μιας γυναίκας με "κυνικά αστειάκια". Ούτε θα ανεχτούμε άλλο το πλασάρισμα των ριζοσπαστικών ιδεών ως πολιτιστικά και πολιτικά αγαθά προς κατανάλωση».

Η αστυνομία, πάντως, προχώρησε σε πέντε προσαγωγές. 

Athens VoiceεπίθεσηΡουβίκωνας