Ελλάδα|04.07.2019 18:54

Ηράκλειο Κρήτης: Σεισμός 4,1 Ρίχτερ - Γιατί ακούστηκε δυνατή βοή (vid)

Newsroom

Στον ύπνο έπιασε τους Ηρακλειώτες ο σεισμός που σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Πέμπτης στο Ηράκλειο Κρήτης και μάλιστα έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές. Η ένταση του σεισμού ήταν 4,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τη σεισμολόγο Κατερίνα Ορφανογιαννάκη «πρόκειται για μια επιφανειακή δόνηση, με χαμηλό δηλαδή εστιακό βάθος, ήταν κοντά στο Ηράκλειο γι’ αυτό και φαντάζομαι έγινε αισθητή και στον κόσμο. Το καταλάβατε… αν και χαρακτηρίζεται ασθενής. Δεν υπήρξε άλλη δραστηριότητα (το πρωί) στην περιοχή και αποτελεί μεμονωμένο γεγονός σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Γιατί ακούστηκε η βοή;

Η σεισμολόγος με καταγωγή από το Λασίθι εξήγησε στο neakriti και τον λόγο για τον οποίο πολλοί άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο λίγο πριν νιώσουν τη γη να σείεται.

Όπως είπε η κυρία Ορφανογιαννάκη «όταν μια δόνηση είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή πολλές φορές ακούμε και τον θόρυβο που οφείλεται στο σπάσιμο των πετρωμάτων. Γι’ αυτό και πολλές φορές ακούγεται ο θόρυβος. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, είναι φυσιολογικό».

Δείτε πώς βίωσαν οι Ηρακλειώτες τη στιγμή του σεισμού:

σεισμόςΗράκλειο Κρήτης