Ελλάδα|08.07.2019 13:49

Μπαλάσκας: «Αν μας δώσουν εντολή, δεν θα... μείνει κουνούπι στα Εξάρχεια» (vid)

Newsroom

Για ακόμη μία φορά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας, επανέλαβε την άποψή του ότι η Αστυνομία είναι σε θέση να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια, αν και εφόσον πάρει σχετική εντολή από την ηγεσία. Με αφορμή τις κάλπες που κλάπηκαν από το σχολείο στα Εξάρχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1: 

«Αν μας δώσουν εντολή, όχι μόνο θα τα καθαρίσουμε, ούτε “κουνούπι” δεν θα μείνει στα Εξάρχεια. Είμαστε η τρίτη καλύτερη Αστυνομία στην Ευρώπη, μια περιοχή δεν μπορούμε να καθαρίσουμε; Το θέμα στα Εξάρχεια δεν είναι μόνο οι μπαχαλάκηδες και οι φίλοι τους που έρχονται από το εξωτερικό για να κάνουν τρομοτουρισμό στην Ελλάδα. Είναι το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, άνθρωποι επικίνδυνοι, αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε».

Ερωτηθείς για το αν η Αστυνομία ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό σαν αυτό που συνέβη με τις κάλπες, απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο για τους συναδέλφους μου που ήταν εκεί -για τον οπλισμό δεν το συζητάμε καν, γιατί δεν έχουν οπλισμό στα εκλογικά κέντρα- να καταδιώξουν τους μπαχαλάκηδες. Αν το έκαναν, τώρα θα ψάχναμε και τους αστυνομικούς μαζί με την κάλπη» υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Οι μπαχαλάκηδες μυαλό δεν βάζουν ακόμα και την ύστατη στιγμή. Μπήκαν μέσα με μια βαριοπούλα ανεμπόδιστα, πήραν την κάλπη και έφυγαν» πρόσθεσε και τόνισε: «Παραπάνω αστυνομικούς δεν γινόταν να έχουν τα αστυνομικά τμήματα στα Εξάρχεια» ανέφερε.

Σταύρος ΜπαλάσκαςΕΛ.ΑΣ.Εξάρχεια