Ελλάδα|09.07.2019 19:16

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονος που πουλούσε αλκοόλ με κάνναβη

Newsroom

Φιάλες οινοπνεύματος αναμεμειγμένο με κάνναβη πουλούσε 40χρονος ιδιοκτήτης καφέ - μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ως προμηθευτή του κατονόμασε έναν 45χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου - καφέ στην Αθήνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε την επιχείρησή του για να παρασκευάζει και να διακινεί ποτά με κάνναβη, αλλά και σκευάσματα με λάδι κάνναβης, τα οποία πουλούσε ως προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί τελωνειακού κώδικα, όπως επίσης για νοθεία τροφίμων και απάττη.

Την περασμένη Πέμπτη λιμενικοί υπάλληλοι επισκέφθηκαν την επιχείρηση του 40χρονου στη Θεσσαλονίκη και προσποιούμενοι τους πελάτες ζήτησαν να αγοράσουν σαράντα μπουκάλια των 100 ml το καθένα αλκοόλ με κάνναβη. Τελικά παραδόθηκαν δέκα μπουκάλια το μεσημέρι της Δευτέρας κατόπιν ραντεβού στους λιμενικούς και είχαν ετικέτες παραδοσιακών ποτών, όπως ούζο, ρακόμελο κτλ. Από την πλευρά τους οι λιμενικοί παρέδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ και έλαβαν ταμειακή απόδειξη αξίας 50 ευρώ με περιγραφόμενο προϊόν «αξεσουάρ». Τότε προχώρησαν στη σύλληψη του 40χρονου.

Ακολούθησε έρευνα με την συνδρομή κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, στο κατάστημα και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 18 μπουκάλια των 100 ml, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, χωρίς παραστατικά έγγραφα, μία πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 160,4 γραμμαρίων, και κατεργασμένη κάνναβη, βάρους 115 γραμμαρίων.

Όταν ο 40χρονος κατονόμασε ως προμηθευτή του τον 45χρονο ιδιοκτήτη του καφέ - εστιατορίου στην Αθήνα, λιμενικοί της δίωξης ναρκωτικών Πειραιά, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, πραγματοποίησαν έρευνα στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Κατασχέθηκε γυάλινο βάζο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη σε χύμα μορφή βάρους 1.054 γραμμαρίων, 145 μπουκάλια αλκοόλ με κάνναβη, 290 μπουκάλια των 100 ml που περιείχαν λάδι με κάνναβη και τα οποία φέρεται να πουλούσε ως καλλυντικά με δήθεν θεραπευτικές ιδιότητες.

αλκοόλκαφέκάνναβη